søndag den 24. april 2011

Dyr....


Idag har vi været på E.K.T husdyrpark, så Lisa kunne se dyrer fra hendes bøger i levende live. Hvilken hit. Grise, geder, ponyer, kaniner m.m. Hun nåede næsten at klappe en ged og fik nærkontakt med en gris.
Anbefales til familier med børn under 5 år i Oslo området, længe siden jeg har set Lisa så travl. Mad og drikke til hende kunne vi godt glemme, men hun sov lige så snart vi satte hende i bilsædet.
Posted by Picasa

lørdag den 23. april 2011

Gå gå

På min søsters fødselsdag for et år siden vendte Lisa sig for første gang fra ryg til mave, i år gik hun første 2 skridt uden hjælp med en bog i den ene hånd. Det var torsdag før påske. Da svigermor så kom skulle Lisa rigtig vise sig og nu går hun en del ude og inde, og også gerne uden mor og far ser på. Hvilket endelig er lidt stressende for mig.....


Lige pludselig er hun ikke hvor man tror.

Forøverigt er Lisa og begyndt at sige lidt mere, og har nu sætninger som "Det er den" "Den her" som bruges meget når hun leger. Utroligt som tingene kommer i hop nogle gange.

Påske

Imodsætning til alle andre som slapper af i påsken, syntes jeg, at jeg gør det modsatte.

Børnehaven er lukket så Lisa er hjemme, fra lørdag til torsdag var svigermor her så for at hjælpe, mandag var jeg på sygehuset i 2 timer på svagerskabskontrol, bare for at skulle tilbage igen igår og igen på mandag.

Faktisk er det mere roligt, når folk går på arbejde og jeg kan hygge mig på sofaen og skal ikke holde øje med andre mennesker. Eller er det bare mig der tager helt fejl ?

For at gør tilværelsen bedre prøver min kære mand at hjælpe lidt til ekstra, så han har vasket tøj en gang. Ved nogle kvinder skriger på, at mænd skal hjælpe, men da jeg nu skulle vaske tøj, måtte jeg lige dele tøjet i de rigtige skuffer først og så stod vaskepulveret fejl. Tror faktisk jeg fortrækker at have vaskerommet for mig selv ;) og hellere sende manden i køkkenet.





Ellers er haven i fuldgang ugress/ ukrudt kommer selv om man ikke kan fjerne det, da der er forlangt ned til jorden :) men så er det godt at rabarber og hindbær/bringebærene er godt på vej.

onsdag den 6. april 2011

Tøj

Mødte en fra barsels gruppen jeg var i med Lisa i Rimi idag. Hun skulle til at smide en pose med drengetøj ud, så den kom hun lige forbi med, nu når jeg nu venter en dreng, kunne jeg få det. Takker mange gange.

Findes der noget bedre end uventede gaver af den art ?

mandag den 4. april 2011

Tomat tærte

Ved ikke om det er homonerne eller hvad, jeg er lige pludselig begyndt at kaste mig over tærter til aftensmad. Syntes det altid mere har været min søster eller mor som laver det.

Jeg ville normalt have valgt at komme krydderurter i, men havde glemt at indkøbe nogle frisk, og det er jo ikke lige årstiden ude i haven under sneen.

Ville normalt bruge frisk timian og roamarin.

Tomattærte 3-4 personer, tidsforbrug ca 1 1/2 time

Bund
40 gr margarine
140 gr hvedemel
50 gr grahamsmel (sammalt hvete grovmalt)
1/2 dl tykmælk (kefir)
1 tsk fint salt


Nuller margarinen ud i melet, og tilsæt derefter mælk og salt. Stil dejen i køleskabet i ca 20 min, før den rulles ud og lægges i dit tærtefad.

Bages ved 180 grader i 15 min. Mens den bages laver du fyldet, evt. begynd hakke løg og tomater, mens dejen er i køleskabet.

Fyld

2 æg
1 dl skummetmælk
1 dl tykmælk (kefir)
2 dl revet ost
1 1/2 tsk salt
peber
tomater (delicioso) 6 stk mellemstørrelse
2 løg
margarine til stegning
krydderurter

Løgene pilles og skæres i stykker. Svitses på en pande. Fordeles på tærtebund. Skær tomaterne skæres i skiver eller bøde lægges så overpå. Pisk æggene sammen, kom så i mælk, ost, salt, peber, krydderurter og tykmælk (kefir). Hæld blandingen over tomater og løg. Bag tærten midt i ovnen.

Bages 25-30 min ved 180 grader

Resultat:




Meget populær hos både Lisa og min kære mand, så næsten svært at få en rest til mig dagen efter.

Håndtag

Nu er alle håndtagene i huset skiftet, der var forskellige på alle soveværelser og køkken. Ville gerne have dem alle ens. Så siden jeg nu skal i gang lige så stille med lilleguttens værelse er de nu skiftet.

Ting ta'r tid, så regner ikke med hans værelse er færdig før om nogle måneder. Hvis han skal flyttes fra lift til seng før 5 måneder gammel bliver det nok i en seng på Lisas værelse. Det eneste som er indkøbt udover håndtag til hans værelse er radiator, et maleri, skiftebord (står på Lisa's værelse) og en uro.

Nogle gode forslag til tema på lilleguttens værelse, Lisa har jo skyer og dyr.