mandag den 28. november 2011

Juleforberedelser....


Fik for et stykke tid tilbage lyst til risengrød, jeg tror ikke, jeg har lavet risengrød i mange år. Er der andre end mig, som kigger mærkeligt på alle de slags grøtris som findes. Kiggede lidt på forskellen på de. Nogen er tilsat vanilie, sukker og salt. OG mig som bare tænkte ris er ris.

Fik mine grødris :)

Risengrød 4 personer, 4 timer

1 dl vand
1 liter sødmælk
125 gr ris
lidt salt

kanel
sukker
smør

Bring vand i kog, tilsæt ris derefter mælk lidt af gangen. Lad der kog ved svag varme i 10 min, hvor der skal røres rundt for den ikke brænder fast og koger over.
Efter 10 min kan grøden sættes i et håndklæde under dynen i ca 3 1/2 time. Tages frem når man skal spise, koges kort op og tilsæt salt.

Smør klatten drømmer vi så om for tiden i Norge, der er ikke mere smør i butikkerne :(

fredag den 11. november 2011

Travl uge




Man skal vil lærer at lave mad, så rør og snitte grønsager på maskine er vil et minimum. Min kære mand
var forsinket så vi kastede os over aftensmaden.


Lisa syntes det er kanon og hjælpe, rørte helt vildt rundt i gryden, komme ting i gryden og kom kødsauce på tortillaerne. Vi lavede var tortilla lasagne.

Tortilla lasagne 3 personer tildsforbrug ca 45 min

 400 gr hakket oksekød
1 løg
1 dåse hakkede tomat
1 squash
1 rød peberfrugt
margarine
oregano
evt . salt og peber  
torilla wraps
revet ost

Hak/snit løg, squash og peberfrugt i små stykker.Svits kød først, derefter løg i en gryde, en af gangen. Hæld så kød og alle grønsager sammen i gryden og lad det koge i 4-5 min, tilsæt oregano evt salt og peber.
Smør et fad med margarine, læg en torilla derefter kødsauce og så skifter man mellem de to ting til man ikke har mere kødsauce. Afslut med en torilla på toppen, overpå kommes så revet ost i den mængde man ønsker det.

Dagen efter fik Lisa så selv en ide om at skulle give Emil mad, det gør mor jo. Han spiste fint.


Samme aften begynde Lisa at ville vaske hår selv. Syntes lige pludseligt hun har frygtligt travlt med at lære ting.

Emil spiser nu grød og frugt i stor mængder i løbet af dagen, ellers går hans dag med yoga lignende øvelser på gulvet, jeg har prøvet at følge lidt med, det er godt nok hårdt.



Posted by Picasa

lørdag den 5. november 2011

Æbler æbler æbler

En ting min kære mand og jeg ikke kan få nok af er æbleflæsk, laver det lidt forskelligt fra min mors, men forsat et hit. Lisa har så ikke ville spise andet end baconen ind til nu.

Æbleflæsk tidsforbrug ca 2 timer 4 personer

1 kg æbler
4 løg (kan undværres)
400 gr bacon i skriver
margarine
brød

Skræld æbler, skær de i tynde både og læg dem i en smørt bradepande. Når alle æblerne er klar lægges bacon på toppen. Sættes i ovnen på 180 grader ca 20 min. (Til æblerne begynder at blive mørre, nogle æbler bliver mere mos end andre).

Hvis bruges madæbler som er mere sure anbefales det er vende æblerne i lidt sukker.


fredag den 4. november 2011

Æble muffins

Fandt i Mamma bladet en opskrift på æble muffins den skulle prøves og mums. Lavede muffinsene i halv størrelse så dobbel så mange, da Lisa skulle have kage med i børnehaven til fødselsdag.

Æble muffins 12 stk tidsforbrug 45 min

125 gr bremykt (kærgården)
120 gr sukker
2 æg
1,5 dl mælk
180 gr hvedemel
10 gr bagepulver
10 gr vaniliesukker

1 æble

60 gr bremykt (kærgården)
77 gr hvedemel
40 gr sukker
2 spsk kanel

Smelt bremykt, og køl den ned, rør sukker, bremykt og æg sammen til det er luftig ca 4 min, tilsæt derefter mælk og rør lidt videre.
Bland mel, bagepulver og vaniliesukker, og tilsæt derefter i æggeblandningen.
Hæld det er i formene.

Skræl æblet og skær det i små stykker, og læg nogle stykker overpå dejen i hver lille form.

Smelt bremykt, bland det med mel, sukker og kanel, rør sammen. Kom det overpå dejen.

Sættes i ovnen på 180 grader i ca 25 min.

Resultat: muffins i fuld størrelse


torsdag den 3. november 2011

Lisa


Aflevede Lisa i børnehaven om morgen efter en tur i Dk for fødselsdagsfejring sidste weekend. Og hjem kom en prinsesse fyld af energi.
Lisa blev dejlige 2 år den 1 nov.
Posted by Picasa