lørdag den 26. juni 2010
Tur til Oslo
Idag har vi været en tur i Oslo nærmere område Grünerløkka, startede med hygge piknik i parken på et tæppe, og når man bliver træt at paparazzi mor kan man vil inddrage snor til kameraet som legetøj. Grunden til vi har på tur, min kære mand ville have kaffe fra et bestemt sted i Oslo.
Tim Wendelboe
En cappuccino freddo kommer da også til at se sådan ud, og smagte vidunderligt. Det anbefales for kaffe elsker at gå til Tim Wendelboe Grunersgate 1, Oslo
Jeg havde på den anden siden af parken opdaget et sted, som solgte symaskiner. Den symaskine vi har har jeg et HADE forhold til. Så fik indkøbt en ny maskine, takker endnu en gang Lykkelita for jeg genopdagede sy verden, da jeg skulle købe lynlåse til hende i Danmark.
Tror allerede ideerne er ved at komme til hvad jeg sy.
Dagen afsluttede vi med Oslo's bedste is fra Dolce Vita med den evige kø. Vi elsker bare det sted. Kommer der hver gang solen skinner og man har 5 min ekstra og er i Oslo ;D
onsdag den 23. juni 2010
Lasagne.....
I søndags kastede jeg mig ud i at lave lasagne, mums den blev godt og til nogens glæde masser af ost for en gangs skyld.
Lasagne a la Mona tidsforbrug ca 1 time, 4 personer
500 gr hakket oksekød
1 boks hakkede tomater
1 aubergine
1 porre
2 peberfrugter
1 dl vand
chili
salt
peber
lasagne plader
frisk basilikum
250 gr revet ost
maragrine eller smør til stegning
Tænd ovnen, skær auberginen i skiver og tørres i ovnen, husk at vend undervejs, tager ca 10 minuters tid.
Svits kødet i en gryde. Blend porrer og peberfrugt i stykker imens. Når kødet er brunt tilsættes tomaterne, porrer og peberfrugter. Lad det koges sammen 3-5 min, tilsæt derefter vand, chili, salt og peber.
Smag efter om noget mangler.
Derefter tages et ildfast fad, start i fadet med kød blandningen, derefter plader, kød, plader, aubergine, plader, kød, frisk basilikum i et helt lag. Dette skal så dækkes af ost.
I ovnen på 200 C grader ca 20-25 min
Resultat:
lørdag den 19. juni 2010
Isbombe og "kokos makroner"
Efter jeg fik marengs med creme og bær fra naboen, kom jeg til at tænke på en dessert min mor lavede, da jeg var barn
Isbombe 6 personer, tidsforbrug 3 timer
1 kagebund (til blødkake)
1 L is
4 æggehvider
90 gr sukker
frosne bær om vinteren , friske bær om sommeren
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker.
Læg kagebund på et ildfads fad, kom efter efter bær og is på så det danner et bjerg (fjell). Kom derefter marengsen over. Det hele stilles i fryseren nogle timer. Helt fladt på bunden af fryseren.
Tænd ovnen på 250 C grader, kom isbomben i ovnen når ovnen er helt varm, ca 8-10 min, marengsen skal være gylden på toppen.
Spises med det sammen.
MUMS, elsker den bare, rigtig sommerdessert til gæster.
Kastede mig ellers nu i kokosmakroner for et lille stykke tid siden. Ikke helt tilfreds med resultatet. Lignende mere på kokosflager end makroner. Dom selv, tror jeg skal have fat i min mors opskrift igen, den ved jeg virker.
Isbombe 6 personer, tidsforbrug 3 timer
1 kagebund (til blødkake)
1 L is
4 æggehvider
90 gr sukker
frosne bær om vinteren , friske bær om sommeren
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker.
Læg kagebund på et ildfads fad, kom efter efter bær og is på så det danner et bjerg (fjell). Kom derefter marengsen over. Det hele stilles i fryseren nogle timer. Helt fladt på bunden af fryseren.
Tænd ovnen på 250 C grader, kom isbomben i ovnen når ovnen er helt varm, ca 8-10 min, marengsen skal være gylden på toppen.
Spises med det sammen.
MUMS, elsker den bare, rigtig sommerdessert til gæster.
Kastede mig ellers nu i kokosmakroner for et lille stykke tid siden. Ikke helt tilfreds med resultatet. Lignende mere på kokosflager end makroner. Dom selv, tror jeg skal have fat i min mors opskrift igen, den ved jeg virker.
fredag den 18. juni 2010
Abonner på:
Opslag (Atom)