tirsdag den 30. november 2010

Nisser

Vi har alle mange traditioner når det gælder jul. I min familie skal ønskesedlen være udgivet inden 1. søndag i advent. Det lader til i år, at det meste af familien skal have sokker. Jeg har ikke modtaget nogle ønskesedler.

Hvilken farve mon de ønsker sig i år ? ;D

Selv min kære mand er efterhånden begyndt at lærer at lave ønskeseddel. Ny rekord 5 ønsker på ham i år. Sidste år var der 3, og det er først for 3 år siden han rigtigt begyndte med ønskeseddel.

Jeg er så småt begyndt at sætte nogle nisser frem, min mand er lidt mod julepynt og syntes altid i starten det bliver for meget. Men nu har han smidt ud det nisser han hader mest. Men han må ikke rører mine kravlenisser.

For Lisa er det jo lidt nyt og spændende. Så hun var godt på vej afsted på potten ud til den nisse, som sad på trappen, for den ville hun snakke med.
Ja Lisa er godt i gang med pottetrænning, vi startede da hun var 10 måneder, utroligt så dejligt det er for os forældre med mindre rengøring.

Men tilbage til nisser, hjemme hos mine forældre bor der en nisse på loftet, den stiller træskoene udenfor døren 1. søndag i advent. Men de sidste par år efter min søster og jeg er flyttet hjemmefra, er nissen blevet mere aktiv. Den giver advents gaver til mine forældre og sender dem e-mail.

Vores venner i Paris har forøverigt modtaget pakkekalenderen. Tror mig der var nogen der lige pludselig glædede sig til 1. december.

Findes der noget bedre end julenisser, gaver og hygge i december ?

lørdag den 20. november 2010

Julepakkekalender

Så er alle gaverne pakket, min kære mand har pakket for et par stykker. Han måtte indrømme, han er ikke i trænning i at pakke gaver.
I nogle af pakkerne er gløgg, pepperkaker og vaniljekranse *mums*

Trænningen har han vil om et par år, når han pakker gaver ind til Lisa, i nattens muld og mørke.

Kalenderen sendes i en stor kasse fra posten, pris for kasse og pakke porto indtil 10 kg for 348kr ikke så dårligt, så håber jeg bare modtagerne bliver glade.



onsdag den 17. november 2010

og den heldige vinder er....

Nu er det jul igen og nu er det jul igen.....

Min kære mand købe nogle julebøger på norsk igår på bibloteket til 10 kr pr styk, manden der for 4 år siden ikke forstod hvad jul gik ud på. Så jeg skulle prøve at lærer ham nu er det jul igen uden stemme til at synge lidt svært. Tror manden glæder sig i år, men vil ikke sige det.

Tror faktisk en af de ting han glæder sig mest til er hans svigermor vaniliekranse. Jeg må nok hellere stjæle opskriften en dag.

Her i huset har vi en berømt og berygtet julepakke kalender, ingen ved, hvem der får den, ikke alle, der får den ved den findes.

Så i år er det lodtrækning.... min kære mand er lykkes gud.

Dette er en del af gaverne og sådan ser kalenderen ud jeg selv har syet for 5 år siden, hvis ikke mere.

Den heldige vinder i år er vores venner i Paris, og den bedste del er de ikke ved den findes. Tror børnene kommer til at elske den.

Legetøj


Mange har forskellige ting fra de selv var barn, som de giver videre. Dette er min gamle flodhest, som trækkes op og går eller svømmer. Lisa har nu fundet ud af og dreje halen, så den bevæger sig.


Utroligt hvad de faktisk kan holde til, Lisa har slået den i gulvet et par gange, men det er vil ikke mere end hvad jeg selv har gjort ved flodhesten.

Jeg husker som barn at min far havde en gamle motorcykel med fører som kunne trækkes op, men vi fik vil ikke love til at lege med den til vi bare omkring de 5 år. Nok fordi vi forældre forsatte er meget følesomme om vores ting. ;D
Posted by Picasa

tirsdag den 16. november 2010

Juleforbedrelser

Godt man kan skrive, for nu er jeg uden stemme og lægen har sygemelt mig. Men så kan jeg vil få brugt lidt tid på juleønskeseddel og julekalender.

Andre end mig som syntes ønskesedler bliver sværere at lave med alderen, eller er det bare fordi jeg har for mange ting. Jeg tror min mand er kommet med ny rekord i juleønsker hele 4 stk. Tror jeg har kigget dette katalog igennom 4 gange nu, men det er nu en god start på julen.

 (billede fra Sallings hjemmeside)

I år afprøver vi igen de forskellige pepperkaker, Lisa er lige nu vild med Bertil pepperkaker og vi voksne har for første år prøvet Julebrus, syntes det bare smager som hindbær sodavand fra jeg var barn, så det er nok ikke det jeg drikker hele jule.

Men savner den dansk gløgg..... utroligt hvad man nogle gange savner fra sig hjemland

onsdag den 10. november 2010

Nationaltheatret


Hver gang jeg er på vej hjem fra arbejde, nyder jeg et lille lys show på vej ned i toget på stationen. Det skifter mellem flere farver, hjælper lige på at holde en vågne lidt endnu.

NSB nyder forøverigt allerede sne og kulden, men forsinkelser og aflysninger. Hvilken gav lidt problemer med tid her til morgen, da jeg skulle til kiropraktor i Lysaker, nakken havde sat sig fast igår morges efter to nætter med mindre nattesøvn og en småsyg Lisa.
Posted by Picasa

søndag den 7. november 2010

Lisa 1 år


Den 1 november fyldte Lisa 1 år, hurra hurra. Så jeg lavede lagkage (bløtkake), jeg havde tidligere fri fra arbejde og vi havde besøg af svigermor og svigerinden fra Frankrig.
Lisa har haft gæster løbende i 14 dage og fået masser af gaver, dukkevogn med dukke, gåvogn, bil med sang til at trække efter sig og en and til at trække efter sig, to gange kasser med klodser til at komme i rigtig hul, bøger, armbånd og sikkert meget mere.

Kagen og Lisa, ja da kagen kom på bordet tog hun sin tallerken over til sin far for at hans kage skulle ramme hendes tallerken, da det ikke hjælp at kigge på faster for kage eller lægge hovedet på tallerken. Men da hun først fik noget at kagen så kom det store smil, kage med frisk hindbær (bringebær). Hun endte ud med at have spist et stor stykke, men uden marcipanen.

To tre timer senere spise hun også godt at middagen, for hvad skete der lige næsten fra den dag, grødnægt.

Igår hvad det så et år siden vi kom hjem fra Ullevål sykehus, og nej der vil jeg ikke til en anden gang.
Posted by Picasa