søndag den 18. december 2011

Legevakta


Emil fik igår høj feber, så høj at jeg tog på legevakten efter middagen. Kom hurtigt ind til lægen, men så alle test negative. Emil fik et lille stik i fingerne, tror næsten plasteret var mere i vejen end noget andet for ham. Okay virus tænker jeg, men Emil vil ikke aflægge en urin test. Efter at have sidde og ventet i en time, syntes jeg vi skulle sige god nat.
Tilbage til lægen idag for langt om længe var det lykkes at lave en urin test. Positiv :( men skal jeg prøve at få medicin i ham igen.

Andre end mig som helst gerne vil slippe legevagt ?
Posted by Picasa

fredag den 16. december 2011

Sæde-parkering


I sommeren havde vi en mængde ting i haven (se billede her) til Lisa, nu er det vinter og sne og begge børn har en sæde, hvor de kan spændes fast.

Lisa nægter at gå ude og vil bare på sæden. Når hun sidder det er det højt humør.

Udsigt...

Udsigten af soveværelses vinduet her til formiddag..... bare dejligt med lidt mere sne

Mad boks


Fandt denne i museums butikken ved Norsk Folkemuseum. Jeg købte to, en til Lisa og en til Emil, som de kommer til at bruge fra næste år til madpakkerne i børnehaven i december måned.

Er den ikke fin ?

Pepperkaker


Vi har forsøgt at lave pepperkaker, Lisa syntes det var meget sjovt, men desværre var resultatet ikke så godt, så vi prøver senere. Har nu fundet en bedre opskrift. Lisa's elsker at julehygge.
Billed lånt fra Mette

Jule-kalender-træ


Lisa har ikke pakkekalender, det venter vi med nogle år endnu. Men hun skal ikke syndes. Hun har jule-kalender-træ nogle dage ligger der en pakke under som her. Gaverne er fra nissen, lige som hjemme ved min forældre det gjorde til mig og min søster, som børn. Nissen (ikke julenissen eller julemanden eller hvad de forskellige lande kalder ham). Nissen bor hos mine forældre på loftet, her bor nissen vil i boden oppe ved soveværelserne. :)

Indtil videre har hun fået

Hårbørste
Klementiner
Rosiner
Bog
Ikea stof mad
Badeænder
Hånddukker

Klementiner er kommet flere gange. Hvilket hit, hun elsker det. Hun er begyndet at kunne spotte en gave på lang afstand, og efter 2 pakker, har hun nu lært at hive papir ud.

Juletræet har desværre været udsat for Emil, som ødelage to nisser og et julehjerte. De to nisser min farmor havde lavet til mig, da jeg var barn. Nissen i toppen er fra legestuen, da jeg var barn.

Julekalender

I år har min mand været ekstra forkælet, så jeg har lavet brunkage hjerter til ham, som har på arbejde.


Den anden pakkekalender er sendt til Prinsesse Pink som pænt lægger billeder af gaverne indhold op på nettet. Grunden til hun har fået den i år, er hun er blevet snydt siden 2004, hvor jeg syede den. Men hun var ikke parat til at få den. Men men gode ting kommer til den, der venter. Der har været muffins forme, CK øjeskygge glimmer og cremer. Tror ikke hun klager og der er gået mange år inden hun fik den.
Posted by Picasa

søndag den 11. december 2011

Vaniliekranse

Kærligheden til julen hænger sammen med familie og traditioner. Min kære mand's familie er jul, "nå ja", i min familie er jul "JUBII" og vi starter 1 dec eller 1 søndag i advent. En af de første ting min kære mand godt kunne lide ved julen var vaniliekransene i min familie.

MEN MEN i år med 2 små børn ville han ikke trykke dem ud, så ingen pænt mønster på i år.


Farmor Lise's vaniliekranse tidsforbrug 2 timer, men laves over 2 dage



Start med at sæt smøret på bordet, hvis du bruger smør, for at det er let at arbejde med. Hak mandlerne fint, men ikke til smuller. Kom Mel, sukker, smør, hakkede mandler og æggeblommer i en skål, tag vanillestangen og snit den op, skrab kornene ud. Kornene kommes derefter i skålen til resten.
Ælt alt sammen og sæt det i køleskabet i 24 timer tildækket.

Dejen skal holdes kold, mens du holder på med en rulle ud eller trykke ud vaniliekransene. Lav lange baner i ca en lillefingers tykkelse, anbefalet længende er 10 cm til hver kage.

Den mindste portion giver ca 2 1/2 plade i ovnen. Pladene bage en og en midt i ovnen. Sæt uret til 10 min, hvis de begynder at tage farve tages de ud, eller placer du dig foran ovnen og kigger på resten af tiden.
De skal kun begynde at tage farve og så er det ud.

Den sidste plade i min familie har altid gået til figurer, dvs bogstaver fra vores navn, nissehuer, juletræer og især hjerter.

Og brug smør eller margarine, men ikke noget flydende ting. Tænk god og gammeldags, det er jo jul og traditioner vil holder ved ;D ikke Prinsesse Pink ?
De er ikke helt så mørke som billedet viser

Posted by Picasa

Måneformørkelse

Beklager lidt billedet, men mobilen virkede bedst. Vi var på vej hjem fra Folkemuseum på Bygdø, da jeg kiggede på månen og så den var borte bag jordens skygge. Det var så flot.
Posted by Picasa

Precious


Finde Precious :) kom hjem den ene dage, før sneen kom og bemærkede lidt bevægelse overpå garagen. Der var en der hyggede sig med den begyndende vinter. Tid til jagt.
Posted by Picasa

tirsdag den 6. december 2011

Rema1000 tur


Havde været på helsestasjon for 6 mdr kontroll (7 mdr), Emil er nu 69 cm lang og vejer 8,11 kg. Nu er det jo lidt hårdt at se helsesøster. Dem, der bruger sammen helsesøster som mig ved hvorfor. Men både læge og helsesøster er godt tilfreds med den lille fine mand.

Skulle så lige købe nogle madglas til den unge mand i Rema1000, mens jeg lagde glassene i taske lagde jeg Emil ned på gulvet, straks trille han lidt på siden og lukkede øjene.

Dem, der kender mig over længere tid, vil vide at han bare er lige som mig og sin mormor, er man træt skal man sove ;D
Posted by Picasa

fredag den 2. december 2011

Lisa's værelse


Lisa har fået en Kili-seng og cirkus telt fra Ikea, hun er også gået væk fra sovepose og fået hovedpude og dyne. Hun elsker sin nye seng. Den kan lukkes helt, dette har vi nu aldrig gjort.

Hun kravler ikke selv ud af sengen om natten, men kalder. Kun om morgen når vi er i rummet kravler hun selv ud eller efter hendes lur om eftermiddagen. Så bruger hun taburet (krakk) fra Ikea.

Langs væggen står en tallerkenhylle, som skal op på væggen med bøger. Der hænger allerede en på Emil's værelse.

Lisa's gamle seng er kommet på Emil's værelse. Billeder derfra komme en af dagene.

Mos mos og mos


Her i huset findes der nogen, som elsker frugt mos, herunder mig selv. Så lavede en stor omgang og kom halv delen i fryseren.

Pæremos 

8 stk pære af typen Conference.

Skær de og skær dem i stykker, kærnehus og stik smides ud. Kom pærestykker i en gryde med lidt vand og lad det hele koge til pærerne er bløde.
Blendes når de er bløde og derefter koges lidt mere for ellers er det meget løbende. Evt kom lidt marzina i for stivere mos.
Afkøl og hæld på glas.

Æblemos 

12 stk æbler af typen Gaia, giver ca 1,2 kg mos.

Skær de og skær dem i stykker, kærnehus og stik smides ud. Kom æblestykker i en gryde med lidt æblejuice og en vaniliestang, som er snittet i og lad det hele koge til æblerne er bløde.
Blendes når de er bløde. Afkøl og hæld på glas.
Posted by Picasa

Pebernødder

Efter en lille kagesnak med FB med Prinsesse Pink kommer nu en opskrift
Pebernødder som min mor laver dem og min mand elsker. Over halvdelen er forsvundet ned i min mand og Lisa's maver, så skal nok lave en gang til inden jul.



Min mors pebernødder tidsforbrug ca 3 timer

500 gr mel
250 gr sukker
150 gr margarine
2 æg
1 dl mælk
1 tsk hjortetaksalt
1/2 tsk stødt ingefær
1/4 tsk sort kværnet peber
1/4 tsk stødt kanel
50 gr fint hakkede mandler

Bland alt i en skål, sæt det kold i ca 1 time, så er dejen nemmere at rulle ud i små pølser på bordet (husk at kom mel på bordet). Skæres i stykker på ca 1 cm, når pølsen er lillefinger tyk. Ruller som små kuler i hånden.
Sættes på bageplade med 2 cm ca mellem hver pebernød.

Bages ved 175 grader i ca 10-12 min. Hold øje med dem de sidste 2 min, de skal kun blive gylden/begynde at tage farve på toppen.
Tages ud af ovnen og lægges over på en rist. 


Posted by Picasa