Her nydes fransk bagværk til morgenmad, Pain au chocolat vi er igang med at afprøve bageren i området. Men jeg har så sat svigerforældre til at spise dansk kage i stedet for
Citronmåne tidsforbrug 2 timer 20 personer
500 gr smør/margarine
500 gr sukker
500 gr hvedemel
8 æg
1/2 tsk bagepulver
3 tsk. vaniljesukker (gerne lidt ekstra vanilie fra en vaniliestang)
Saften af 1 citron
Skallen af 2 citroner
Glasur
Flormelis
Saften af 1 citron
Bages ved 165C grader i ca 1 time og 30 min eller som 2 kager i 1 time ca tid, rund springform
Riv skallen af 2 citroner, og pres derefter sammen af den ene.
Margarinen og sukker røres sammen, æg kommes i en af gangen. Mel, bagepulver og vanilie hældes langsom i under røring. Til sidst tilsættes citronsaft og revet skal.
Dejen kan nu kommes i eller 2 springforme, læg papir i brunden og smør kanten med lidt margarine.
Napoleonshatte tidsforbrug 2 timer ca 30 stk
125 gr mel evt lidt mere
30 gr flormelis (evt sukker, men kræver mere mel)
1 tsk vaniljesukker
80 g smør
1 lille æg
30 gr flormelis (evt sukker, men kræver mere mel)
1 tsk vaniljesukker
80 g smør
1 lille æg
Rå marcipan ca 150 gr
Overtræks chokolade
Bages ved 200C grader i ca 10 min (til de bliver gyldende)
Bland mel, flormelis, vaniliesukker og smør godt sammen, kom derefter 1 æg i. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis det er meget klisteret. Sæt dejen i køleskab 1 times tid.
Rul dejen ud, for at undgå for meget mel i køkkenet, ruller jeg ud mellem plastfolie. Rul ca 2-3 mm tykt, tag et glas og tryk cirkler ud, forsæt til du ikke har mere dej.
Fold dejen rundt om en lille kulge marcipan, så den danner en lille både.
Efter turen i ovnen dyppes de så i chokolade, helst hele vejen rundt for at ligne mest Napoleons hat.
Resultat:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar