torsdag den 26. august 2010

Creme de Marrons kage

Jeg fik sådan lyst til kage med creme de marrons en af dagene, *mums* den var god med også lidt tung. Egner sig fint som dessert med is til. Jeg servede med Creme de Marrons is, men både vanilje og sorbet is vel fungere.

Creme de Marrons chokolade kage 8 persone tidsforbrug 1 time og 30 min 

Bagetid ca 45min til 1 time, bages i springform ca 20-25 cm diamenter, bagepapir i bunden og lidt smør på siderne.

250 gr mørk chokolade max 70 % hakket i stykker
400 gr creme de Marrons (kastanjecreme)
1 spsk. vanilleekstrakt (lidt mere eller mindre anpå hvor godt du kan lide vanilie, da der er noget tit i creme de marrons fra før)
125 g usaltet smør
1/4 tsk. groft salt
6 æg


Smelt chokoladen i vandbad eller micro ovn, når den næsten er smeltet tilsættes smøret. Del æggene i to skåle en til hvider og en til blommer. Blommer blades sammen med sukker, vanilje, creme de marrons først, derefter tilsættes chokolade smøret. Rør det sammen med dejskraberen.
Pisk hvider sammen med salt, til hviderne er stive.

Bland det sammen let, og hæld det i formen. Bages så midt i ovnen. Min kage stod fint høj i ovnen, men faldt sammen lidt efter den kom ud.

Resultat:


Inspirasion til kagen er fundet på Lonelandmand men der findes mange flere på Creme de Marrons Clement Fraugier


BXL højdepunkter



Man kan vil ikke komme udenom altid underholdende med mængden af mennesker foran Manneken Pis lige meget vejret.
Ellers er et besøg på Comocomo altid et gode besøg værd for tapas, men pas på man kommer tit til at forspise sig, da maden er så godt.
Min kære mand kom også forbi sin ynglings butik Brusel. Tro mig, shopning med ham i den butik er nok til jeg keder mig vildt, nok fordi han nemt bruger flere timer. Det er en tegneserie butik, men har også tegneserie figurer og engelsk tegneserier. Samtidig med de har et galleri på 1 etage. Det er et godt sted at kigge indenom.
Kig rundt i Bruxelles ellers, der er mange små ting at se på, tegneserie ting på husmurer og lignende. Der er så sjove regler for byggeri i Bruxelles, denne gang havde de i det mindste revet hele huset, mange gange står ydermuren tilbage.
Forøverigt er der også et stort loppemarked (Marollen) på Place du Jeu de Balle alle dage til kl 14. Vi gik en tur gennom det, resultat flere billedrammer. Fik nok 5 rammer til 10 euro, og det sket end da på mit meget begrænsede fransk, sælger sagde en pris og jeg sagde en pris. Jeg fik min vilje eller havde jeg bare gået. Det eneste problem med det er de sælger som er fra forskellige steder i Afrika, de har en meget anden accent og så min egen dårlige accent lidt svært at få et salg i gennem.
Viser nok en anden gang hvad de skal bruges til :)

mandag den 23. august 2010

Blomster tæppe


Grunden til nogle gange at tage til Bruxelles. Der er ca hver anden år et blomster tæppe ud over Grand Place. Jeg har siden min au pair tid gerne ville se det, men det har aldrig faldet god sammen med at besøg min mand, da han boede i Bruxelles.

Men WAUUUU det skal ses, selv efter mange års ventning....


Det kostede 3 euro at komme op på balkonen på Hôtel de Ville, meget bedre udsigt. Kan kan forøverigt dagligt besøge Hôtel de Ville med rundvisning. Det er en meget flot bygning indeni. Og hvis jeg havde skulle giftes på et rådhus, havde det eneste sted som kunne bruges.
Posted by Picasa

BXL part 2

Vi boede lige ved botanique, dejligt meget græs at lege på for Lisa. Samt en kanon restaurant, som var meget mennesketom her om sommeren. Så fuld betjenning af os, og Lisa fik meget opmærksomhed af personalet.


Hotel Bloom bestilt over internet, så vi fik morgenmad med til ingen penge. Det er i louge stil og dejligt store rum 30 m2 pr rom så fint hvis man er afsted med barn.

Kan anbefales

fredag den 20. august 2010

BXL part 1



Vi tog TGV toget til Bruxelles sidste weekend, 15 euro ekstra og Lisa have egen plads tur retur, godt givet ud. Skal gøres en anden gang, så sidder man ikke så klemt.

Toget kører fra Gare du Nord til Gare du Midi i Bruxelles, og et modsatte ende af centrum af hvor vi boede, men det findes der løsning for. Metroen i Bruxelles, og til de der ikke har været der i nogle år. Der er kommet 1 ekstra metro, jubii. Og det var været ved at vaske stationerne lidt rundt omkring så de ikke er så mørke og skumle mere.
Posted by Picasa

tirsdag den 10. august 2010

Børnevenlig Paris


Dagen idag er ikke brugt med at sidde og slappe af, nej en tur rundt omkring. I nærheden af Notre Dame de Paris var vi for at spise den bedste sorbet is i Paris fra Glacier Berthillon hos Il Campiello, Rue de Saint-Louis en l'ile, på Ile Saint Louis. Kan varmt anbefale pære (poire), hindbær (framboise) og grøn citron (vert citron).

Lisa fandt hængelåse på Le pont de l'Archevêché meget spændende, selv om hun sad i sin klapvogn (trille). Hængelåsene er en tradition fra Japan for kærestepar. Vi gik videre rundt i Latinerkvarteret (Quartier Latin). Dejligt område, hvis man ikke vil sloges med andre turister om pladsen hele tiden.

I det område findes også Jardin du Luxembourg en kæmpe stor dejlig park, men masser af stole til trætte forældres fødder, mens børn løber rundt. Man kan blandet leje små skibe til at sejle rundt på den ene havebassin. Børn elsker det, og Lisa var  meget facineret, vi kunne næsten ikke få hende væk igen.

Og vi kommer helt sikkert tilbage, måske en af dagene med min kære mnds nevøer. :D

Nu har vi en meget træt lille pige efter den dejlige tur idag.
Posted by Picasa

mandag den 9. august 2010

Dagens projekt

Vi holder hjemme dag idag, Lisa har feber, og jeg var hellere ikke på toppen imorges. Så stille og roligt, når Lisa sover, for hun er forsat lige så dårlig som mig til at have feber, fuld fart når man ikke sove, og sur hvis nogle siger stop. :0)

Dagens projekt er

Disse stole har et par dage gået mig på nerverne, de larmer og det er jeg ikke vant til hjemme, Lige som skabs låger mangler stille dupper. Er allerede ordnet. Idag....

Jubii mindre larm, ved godt der er nogle som tænker ferien i Paris kunne bruges på andet hihihi

Husk alle at stem i BoligDrømmen2010 her på Christine og vær med i chancen om at vinde 9999NOK

søndag den 8. august 2010

Fransk

Den store ting lært idag, jo flere buler ens bil her, jo mere afstand holder andre biler til en i Pairs, når det gælder at give en plads.

Men tror så ikke norsk politi ville være glad for at se den bil jeg kører i lige nu, en dør åbner ikke. Hellere ikke behov for den, men side spejlet her nok set bedre dage. ;D Men bilen kører og Lisa er stille når man kører og det er jo det bedste.

Forøverigt andre end mig som ikke kan lide synkonisket tv ? Jeg holder ferie væk fra tv'et, men sammen med computeren.
billed lånt fra Google

Sengetid, god nat kære computer... ;D

Kagetid

Her nydes fransk bagværk til morgenmad, Pain au chocolat vi er igang med at afprøve bageren i området. Men jeg har så sat svigerforældre til at spise dansk kage i stedet for

Citronmåne tidsforbrug 2 timer 20 personer

500 gr smør/margarine
500 gr sukker
500 gr hvedemel
8 æg
1/2 tsk bagepulver
3 tsk. vaniljesukker (gerne lidt ekstra vanilie fra en vaniliestang)
Saften af 1 citron
Skallen af 2 citroner

Glasur

Flormelis
Saften af 1 citron

Bages ved 165C grader i ca 1 time og 30 min eller som 2 kager i 1 time ca tid, rund springform

Riv skallen af 2 citroner, og pres derefter sammen af den ene.
Margarinen og sukker røres sammen, æg kommes i en af gangen. Mel, bagepulver og vanilie hældes langsom i under røring.  Til sidst tilsættes citronsaft og revet skal.


Dejen kan nu kommes i eller 2 springforme, læg papir i brunden og smør kanten med lidt margarine.


Når kagen er kold kommes på glasur. Hvis man finder gul farve kommes den i.

Resultat :


Napoleonshatte tidsforbrug 2 timer ca 30 stk

125 gr mel evt lidt mere
30 gr flormelis (evt sukker, men kræver mere mel)
1 tsk vaniljesukker
80 g smør
1 lille æg
Rå marcipan ca 150 gr

Overtræks chokolade

Bages ved 200C grader i ca 10 min (til de bliver gyldende)

Bland mel, flormelis, vaniliesukker og smør godt sammen, kom derefter 1 æg i. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis det er meget klisteret. Sæt dejen i køleskab 1 times tid.

Rul dejen ud, for at undgå for meget mel i køkkenet, ruller jeg ud mellem plastfolie. Rul ca 2-3 mm tykt, tag et glas og tryk cirkler ud, forsæt til du ikke har mere dej.

Fold dejen rundt om en lille kulge marcipan, så den danner en lille både.

 Efter turen i ovnen dyppes de så i chokolade, helst hele vejen rundt for at ligne mest Napoleons hat.

Resultat: 

fredag den 6. august 2010

Ferie

Afsted på ferie er en ting, og så følger man jo rådene fra banken om husk at have mere end 1 bankkort med, DET ER IKKE NOK. Nu er begge mine bankkort lukket. Og nej pungen har ikke været stjålet. Den ene er blevet kopieret i en minibank, den anden ved jeg ikke.


Godt råd, husk mange bankkort til ferien i udlandet.

Lånt fra NRK.no

Resten af ferien bliver på mandens kort, og lån ved svingerfamilien. ØVØV ingen dyre sko på mig i denne omgang.

Lisa har travlt med at se folk for tiden. Familie og venner først i Dk og nu er det svingerfamiliens tur.

Efter et møde med en af mine barndoms venninders datter er Lisa ikke til at styrer i sin udvikling. Der er også kun 2 dage mellem dem. Så nu kæmper Lisa med at holde sig på alle fire, sidde kan hun nu selv.

Og efter 9 MÅNEDER er jeg kaptuleret, det er nu amme slut. *TRIST* så mælk på flaske.

Lisa vil også sidde med ved bordet når vi spiser, hun spiser så agurk, fik den store ærer at få den første fra mine svingerforældres have.
Posted by Picasa