Gulerrodskage med ostecreme tidsforbrug 1 time + 12 personer
3,5 dl sukker
4 æg
2,5 dl olie
5 dl hvedemel
3 tsk kanel
2 tsk natron
7,5 dl (400gr) revet gulerrod
30 min ca ved 200 C (eller til der ikke sidder noget tilbage på nålen. når man stikker i kagen) Form 23 cm i diameter.
Æg og sukker blandes god sammen, tilsæt derefter resten langsomt. Hældes i form
-
Ostecreme1 pk philadelphiaost
150 gr flormelis
150 gr margarin
1 tsk vaniliesukker
Alt blandes sammen og kommes på kagen, lad derefter kagen stå til cremen er tør
I søndags ville jeg prøve noget andet en normale pandekager og var kommet over en opskrift på kartoffelpandekager. Kan varmt anbefales til en søndags brunch.
Kartoffelpandekager Boxty 30 min 4 personer
200 gr rå kartoffel, fint revet
200 gr kold kogt kartoffel most
200 gr hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 ægg, pisket
2 dl mælk evt lidt mere
smør
sukker
æble
Skræl kartoflerne og riv dem fint på et rivjern. Kom dem i et rent køkkenhåndklæd og vri hårdt, og vri hårdt en gang til. Til der ikke kommer mere væske ude. De kolde kartofler moses godt, bland alle kartoflerne med ægene. Kom derefter mel, bagepulver og salt ned i. Mælken kommer til sidst lidt efter lidt, skal ikke blive for tyk, skal gerne kunne hælde med en ske på stegepanden.
Varm panden og begynd at lave pandekagerne, de er lidt tykke og minder om amrikanske pandekager med måden de hæver. Vend først pandekagerne når de er stegt helt på den ene side.
Kom lidt mere smør på panden mellem hver ny omgang pandekager.
Serve med sukker og æblestykker.Kom lidt mere smør på panden mellem hver ny omgang pandekager.
Opskrift fundet på vg men ændret lidt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar