mandag den 10. maj 2010

Weekend i haven og vafler



I weekenden har vi været på havearbejde, jeg fjerne ukrudt den plante (i midten) har indtaget en stor del af haven, og nu er jeg fjernet den over det meste.
Min kære mand har så fjernet de gamle træer/buske over mod naboen, sat sten og så plantede vi buskbom. Det store bed har jeg så fjerne ukrud og nogle planter, men er nu gået tom for kakaoflis. Venter på at der kommer nogle forældre med en bil, så jeg kan købe det sidste.

Det er hårdt arbejde at arbejde i haven, så idag har jeg mere ondt i mavemuskler end jeg har haft i uger efter været ved fys'en.

Da vi kom ind søndag eftermiddag, lavede jeg så

Kakao vafler 10 stk ca tidsforbrug 1 time
150 gr hvedemel
3 tsk bagepulver
4 spsk kakao (evt lidt mere, anpå hvor vild man er med kakaosmagen)
80 gr flormelis
3 tsk vaniliesukker
lidt salt
125 gr smeltet smør/margarine
3 æg
2 dl mælk

Bland alt det tørre først, kom derefter smøret i rør godt sammen, kom derefter æg, og tilsidst blander man langsom mælken i.

Steg og spis, passer godt med bringebær/hindbær og flormelis. Mums
Fandt opskrift på pepperkverna som har rigtig mange forslag til desserter.

Posted by Picasa

onsdag den 5. maj 2010

Gang i ovnen...

Idag var vi på gåtur med barselsgruppen til Himmel-blaa, der hvor vi var i påsken med svigerforældrene. Det gav lidt energi overskud åbenbart. Så iaften stod det på


Chilitærte tidsforbrug 1 time + 4 personer

Dejen:

100 gr margarine/smør
175 gr hvedemel
groft salt ca 1/2 tsk
1 1/2 spsk vand (kan justeres)

Fyld:

1 rød chilipeber
3 æg
150 gr madfløde
5 forårløg i tynde skiver
2 fed hvidløg (evt kun 1, anpå hvor vild man er med hvidløg)
100 gr revet ost
200 gr kylling stykker allerede steget
1 peberfrugt skær i små stykker

Dej bages ved 200 C i ca 12 min, derefter bages resten ved 200 C i 30 min ca. Brug tærteform ca 23 cm.
Start med at lav dejen, skær margarinen i stykker og nulleres sammen med salt og vand. Til det bliver en klump. Denne sættes i køleskabet i ca 30 min. Mens den er der laver du fyldet. Chilien åbnes og tømmes under vand. Hak chilien i små stykker. Pisk æg og fløde først, bland resten i.
Tag dejen ud af køleskabet, tryk den ud i formen, prik huler i med en gaffel, og bag den midt i ovnen.
Når dejen er bagt tag den ud og kom fyldet på. Og så tilbage i ovnen i ca 30 min.

Resultat:


Siden ovnen var varm blev der lige lavet cookies 


søndag den 2. maj 2010

Lisa 7 måneder

Lisa blev 7 måender igår, og allerede i gang med økonomi del af Aftenposten. Klog pige.


Stort tillykke til hende med de 6 måneder.


Precious og min kære mand faldt så om på sofaen igår, det er hårdt med en regnvejrs dag.
Håber på bedre vejr idag, når turen går til Oslo og se en af vores gode venner.

Posted by Picasa

lørdag den 1. maj 2010

Gisela's sjokolade kake...

Der blev spurgt på facebook iaften efter en super chokolade kage, egnet til børn, denne elskede hele familien til vores bryllup dagen derpå. Kom i tanke om den lå kun som sms på min mobil ups...

Gisela's sjokolade kake tidsforbrug ca 1 time 12 personer ca

4 1/2 dl sukker
4 1/2 dl hvetemel
2 1/2 spsk kakao
1 tsk natron
1/2 tsk salt
200 gr smeltet margarine
2 1/4 dl vann
150 gr lett rømme (creme fraiche light)
2 egg

Glasur

350 g melis
2 spsk kakao
1 1/2 tsk vaniliesukker
75 gr margarine
6 spsk melk


180 C midt i ovnen 30-45 min springform 24 cm diameter. Dobbel opskrift for brædepande/langpanne

Kaken:
Bland først alt det tørre sammen, tilsæt derefter margarine og vand, rør godt sammen med en slikkpot, kom lett rømme /creme fraiche og æg i til sidst.


Glasuren:
kog mælk og margarine, tilsæt derefter resten og rør rund.

Smør glasuren ut varm, når kaken er avkølet litt

Have arbejde og andebryst

Billede fra http://no.wikipedia.org/wiki/Stemorsblomst

Hele formiddag har familie hygget i spisestuen pga regn, men lige så snart regnen var væk var Precious og jeg ude i haven. 3 ud af 4 kryddeurter kommet i jojrden, meget ukrudt fjernet, og stemorsblomster i jorden jubii

Imens hyggede Lisa sig med sin far.

Til aftensmaden var der indkøbt dejligt andebryst mums.

Andebryst med peberfrugt
2 personer tidsforbrug ca 45 min

1 stk andebryst ca 350 gr
peber
25 gr margarine
salt

2 små løg
2 spsk stegesky fra andepanden
3 røde peberfrugter i strimler
8 cherry tomater i halve
salt
2 spsk cognac
1 dl piskefløde (havde det ikke så brugte creme fraiche istedet)

Rids lidt i skindet på anden, og kom salt og peber på. Steges i den varme margarine på panden, steg skinnet først nogle minutter, derefter gennemsteg fra kødsiden ved svag varme i ca 15 min.
Læg kødet på et træskærrebræt tildækket med papir og klæde over for at holde det varmt.

Kom løgene på panden først i stegeskyen, løgene skal svites, tilsæt peberfrugterne og svits videre, ca 2 min. Tilsæt tomater, salt, cognac og fløden, lad den lige komme op at koge lidt.

Kom grønsagerne på tallerkenerne først, skær så anden og kom den ovenpå.

Resultat :




Posted by Picasa

Velbekomme