torsdag den 13. maj 2010

Fødselsdag...

Idag er det min kære mands fødselsdag, så han har haft kage med på arbejdet. De var prøvekaniner igen, også denne gang et hit.

Gaven til min kære mand var en Weber kulegrill, efter som den gamle grill blev aflivet ved flytning sidste sensommer. :D

Pærekage med marcipan 12 personer + tidsforbrug 1 time +  
6 pærer
1 spsk citronsaft
250 gr blød smør/margarine
300 gr sukker
3 æg 
375 gr hvedemel
1 spsk bagepulver
1 tsk kardemomme
1/4 L mælk
200 gr marcipan
1 tsk fintrevet citronsaft
2 spsk sukker
175 C grader 40 min ca i en langpanne/brædepande

Skræl pærerne og skær dem i små stykker, fjern stilk, kernehus og blomst. Stykkerne kommes i en skål og vendes i citronsaften.
Pisk margarine og sukker sammen, derefter æggene en og en, pisk godt til luftig. Kom derefter i(mel, bagepulver og kardemomme) og mælk.
Allersidst kommes marcipan, pærestykker, citronsaft og citronskal i. Kom bagepapir i langpannen, okom dejen i. Drys sukker på, bages midt i ovnen.
Løft kagen ud af formen og lad den køle

Resultat:

Til aftensmad fik han så rester, lavede

Eksotisk frikadeller 3 personer tidsforbrug 60 min


300 gr hakket oksekød
ca 1/2 tsk salt
ca 1 tsk frisk oregano
peber
2 fed hvidløg
2 æg

5 spsk hvedemel
2 spsk mælk
100 gr feta
steg i margarine

Rør alt sammen med undtag af mælk og feta. Kom langsom mælken i og slut med fetaen. Stil farsen i køleskabet i ca 30 min.
Steg dem på panden til gennemsteg ca 5-8 min anpå størrelse.

Forslag til servering billede med hvidløgsdressing, forslag 2 til servering er tomater, agurk, purløg og salt som salat. Forslag 3 til servering, steg peberfrugt, løg og squash på panden.

1 kommentar:

Lykkelita sagde ...

Mmm, de så gode ut:)
Må prøves..
E.