torsdag den 8. juli 2010

Moussaka


Aftensmaden igår var moussaka, altid et hit, men kræver lidt forbedrelse. Så da jeg havde ovnen varm fra andet, tørrede jeg auberginerne på det tidspunkt.

Moussaka 4 personer tidsforbrug ca 1 time

400-50o gr hakket oksekød eller lam
balsamico eller olivenolie
2 stor løg
3 auberginer
2 ds tomater (helst dem uden sukker)
salt
peber
hvidløg
græsk/tyrkisk yougurt

Skær auberginerne i skiver, læg dem på en bagerist og tør dem i ovnen ved ca 225C grader. Til de er tørre og trækker sig lidt sammen.
Kom balsamico'en i en gryde og tilsæt først kødet, mens det starter med at svits, hakker du løgene i små stykker. De tilsættes kødet lige så snart du er færdig med dem.
Når det er svits og fået lidt farve, kommes tomater, salt, peber og hvidløg i.
I et ildfast fad ligger du først et lag af kødsaucen, derefter auberginer, så kød, auberginer og tilsidst kød. Oven på kommes yougurten.
Sættes i ovnen på 200C grader i ca 30 min.

Resultat:

Posted by Picasa

Ingen kommentarer: