torsdag den 8. juli 2010

Køkken amok IIII

Om sommeren har jeg en utrolig evne til at begynde at lave tiramisu, og det sker så hver år, at jeg ikke finder min opskift. Nu fandt jeg så en som fungere.
Denne gik ikke helt som den skulle pga. æggehvidene ikke ville blive stive. Falder slemt tilbage på mig selv. Regner med at lave denne senere igen, men så komme lidt frugt i.


Tiramisu tidsforbrug ca 15 min, men skal laves dagen før den spises 3 personer

1 kop stærk kaffe
1/2 dl amaretto (det har vi ikke så vi bruger muscat vin istedet for)
2 æg
50 gr sukker
1/2 stang vanilje
250 gr mascarpone
Savoiardi-kiks (lady fingers)
kakaopulver


Start med at lave en stærk kop kaffe, når den er kold blandes den med alkoholen.

Del æggene i hver sin skål, hvider i en og blommer i en. Start med at pisk hviderne stive. Derefter piskes blommerne med sukker og vaniljekorn til den er lys og luftig (æggesnaps). Mascarponen kommes i derefter og røres grundigt ud.
Vend hviderne i forsigtigt, så de ikke mister deres volume.

I en form helst aflang lægges et lag kiks, men husk først at dyp dem i kaffen. De skal dække det hele, så evt. knæk de i stykker før de kommes i kaffen.
Derefter kommes cremen over, så kiks igen, som igen har været gennem kaffen først. Creme igen. Sæt det hele på køl min. 5 timer gerne længere.
Lige før servering dryses kakao over, læg gerne jordbær ved.

Resultat:

MUMS


Nu har jeg fået den gode opskift på kokosmarkoner fra min mor, og min kære mand var meget tilfreds med resultatet.


Kokosmarkoner ca 15-20 stk, tidsforbrug ca 45 min

5 æggehvider
250 gr kokos
250 gr melis (flormelis)

Kold ovn 160C grader i 30 min.

Det hele kommes i en gryde og varmes, det skal småkoge. Rør rundt undervejes ellers brænder det fast i gryden.
Sæt på bagepapir på bagepladen med to teskeer, som små toppe.
Kommes i en kold ovn på 160C grader i ca 30 min. Flyttes over på risten når de er færdige. 

Resultat:



1 kommentar:

Anette Lillebill sagde ...

Kan du ikke lage det neste gang jeg kommer??? :-)