tirsdag den 27. juli 2010

Is mocca

Det er tit her i sommeren at Is Mocca fra Tine er udsolgt. Så hvad gør en desperat kvinde så, køber Nescafe, flydende chokolade og mælk.
Man kan vil også mikse selv, og så er det jo mere rejse venligt.

Sådan gør du:

Is Mocca 1 person tidsforbrug 5 min

Tag 1 tsk Nescafe og blandes op i lidt kold vand i dit glas.
Derefter kommes en god klat chokolade. Rør rundt.
Til sidst fyldes på mælk, men fuld ikke helt op, bedre at fortynde, hvis den er er stærk.
Kom nogle isterninger i til sidst.

Drikkeklar:





Posted by Picasa

Produktionen forsætter


Efter lidt solbær rov i naboens have, er der nu to stor glas solbær klar til spisning. Et glas normale jorbær, og så har jeg lavet et meget lille glas med markjordbær. Vi skal jo være klar til vinteren med syltetøy :D


Fandt sommertøjet frem igår, det er ikke kun fødderne som er blevet størrere. Tror aldrig før jeg har siddet fast i en sommerbluse pga barmen er blevet for stor, så stod jeg der med armene over hovedet og kom hverken den eller eller anden vej. Sidste år kunne den ikke bruges pga maven. Tror det skal blive lidt shopping på mig i ferien.
Posted by Picasa

mandag den 26. juli 2010

Pizza tid

Her i huset er enigheden om, hvad der skal på en pizza meget lille. Tomatkoncentrat, løg og ost, resten er så forskellig. Derfor fungerer små hjemmelavede pizza'er godt og altid et hit ved gæster.


Vi bruger Polar brød (bedst) eller pita brød, koncentrat tomat, grønsager (cherry tomater, peberfrugt, squash, løg), ananas, kapers m.m.
Bages i ovnen ca 5-8 min ved 200 grader, hold øje lad osten blive lidt gylden.

Kan anbefales til middag i weekenden.

Klip en hæl hak en tå

Min dejlige søster skal giftes på lørdag, og som søster glæder man sig jo. Og kjolen er i hus, det troede jeg faktisk skulle blive den sværeste ting at finde, men nej. 

SKO....!!!!!!!!!

Først fandt jeg alle mine sandaler, har gået rundt i min vandre ECCO sandaler frem til nu, men er hjemmegående for tiden så ingen problem der.

Over halvdelen fik jeg ikke en gang tæerne i :'( så alle sandaler med høj hæl passede ikke, og det sidste par var fødderne bare for store til. Ingen sandaler at bruge....

AKUT krise og AKUT krisehjælp, skal jo have sko til på lørdag. For ikke at snakke om ferien, da vil ikke rende rundt i vandresandaler konstant.

Kom afsted for så at begyndte at prøve sandaler, med og uden hæl.... SANDAL skulle findes Fandt ud af jeg skulle minimum i en str. 37. Men tæerne har eget liv, de breder sig utroligt meget, så fik nok prøvet 20 par sandaler inden jeg fandt 3 par. Endte ud med 2 par, skal der bare tjekkes om de passer til kjolen, mindre dejtale. Man kan jo altid bruge et ekstra par ;D


fredag den 23. juli 2010

Selvforkælelse

En kvinde kunne ikke leve uden at købe sko ;D og jeg må være blevet voksen skulle bruge str. 38


Tror ikke helt fødderne er kommet tilbage til normal, eller også er skoene bare blevet mindre i størrelsen. Mangler så forsat sandaler til min søsters bryllup om en uge. Det haster jo ikke.
Har ikke købt så mange sko det sidste år, så nu må det være på tide :)

Godterikassen

Hver torsdag får vi en kasse med frugt, grønsager, brød og æg. I denne uge havde vi ikke fået en mail, som vi plejer. Hvilken kun gør det mere spændende.
Jeg bruger en del af det til maden til Lisa. Brødet smager kanon godt, de har ligefrem fået min kære mand til at spise rugbrød :)


Det kan anbefales med sådan en kasse fra Kolonihagen det er økologiske varer

onsdag den 21. juli 2010

Så begynder vi....



Min kære mand elsker at lave marmelade, men af forskellige årsager er det altid mig som starter sæsonen. I år har jeg kastet mig over jordbær. Det lille glas er med markjordbær og normale jordbær, det store er med mest normale jordbær og så lidt markjordbær.

Markjordbærene vokser som ukrudt i haven, så helt klar det mest økologiske jeg finder. Men de er også i naboenes haver, og der må jeg gerne hente. Derfor nok bær.

Glassene kommer også fra den ene :D hun har arvet en masse og skal ikke bruge dem. Vi takker mange gange, der er forsat glas nok til at lave solbær marmelade også. Jeg går og prøve smager hver dag for, om de bær ikke også er klar. Min kære mand venter på rips og blåbær.

Glassene mangle nye gummiring da vi fik dem, de findes i Jernia. Kom bare an bær, spande, gryder og glas er klar
Posted by Picasa

tirsdag den 20. juli 2010

Hvad du ønsker...


Skal du få. Så når Kaptain Lillebill ønsker tiramisu så får hun det også. Denne gang er det tiramisu med jordbær i, og hun deler gerne med Sofie Giraf :D


Men hun ved også jeg prøver at opfylde de ønsker jeg kan ;D Husk din "koch" altid er glad i deg.

Jeg ønskede at flytte arbejde. Efter turen med HEELP-syndrom og forhøjt blodtryk, ønskede jeg ikke så meget at komme tilbage med risko for højt blodtryk. Så nu flytter jeg arbejde efter mammapermisjon

søndag den 18. juli 2010

Frugt i alle former


Man skal vil lærer i en tidlig alder at spise frugt, så Lisa er allerede efter skålen. Hun elsker frugtmosen jeg laver.

Har nu prøver

Frugtmos

Jorbær banan
Mango æble med vanilje
Pærer æble
Pærer æble med vanilje
Pærer æble med 5 % sammalt mel, bruges til morgenmad (frokost)

Alt forsvinder meget hurtig, ud over det jeg laver til hendes morgenmad forsvinder resten til os andre. Tror det er længe siden vi har spist så meget frugtmos.

Her mango æble serveret med lidt græsk yougurt.



Andre ting i køkkenet i denne uge, har været

Banankage tidsforbrug 60+ min 10 pers

3 æg
170 gr sukker
2-4 tsk vaniljesukker (afhænger af din vaniljesukker, mindre smag = mere sukker)
125 gr hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
100 gr smeltet afkølet smør/margarine
2 moset bananer

Bages ved 175C grader i ca 55 min, form brødform til 1L

Startet med at smelt smøret og mos bananerne. Pisk i en skål æg, sukker og vanilje sammen med til skummer, og ligner en æggesnaps. Kom derefter mel og bagepulver i, hæld smøret i lige efter. Allersidst kommes banan i. Smør formen med smøret eller for den med bagepapir.
Bages nederst i ovnen, og vendes ud af formen efter den er bagt.




og så prøvede 

Snegle med frugt tidsforbrug ca 45 min ca 16-20 stk

100 gr margarine
2 1/2 dl lunkent vand
50 gr gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
450 gr hvedemel husk efter juster
Kardemomme

Fyld:

1 æble
2 bananer
3 spsk sukker
1 spsk kanel
1 dl rosiner

Bages ved ved 175C grade i ca 18 min midt i ovnen.

Normal bolledej men med kardemomme. Så hvis du har en dej du ved fungere brug den

Smelt margarinen, hæld den i en skål, rør vand og gær i.
Tilsæt derefter salt, sukker og mel i ælt dejen ca 10 min. Lad dejen hæve ca 30 min.

Når dejen hæver laves fyldet, skræl æblet og riv det groft. Mos bananerne i en dybtallarken og vend i æble sukker, kanel og rosiner.

Rulles den ud i en lidt aflang firkant, når den har hævet. læg fyldet ud på helt til kanten, med undtagelsen af en, der slutter du ca 1 ca inde. Den skal du rulle hen til, når du nu ruller dejen til en pølse.

Klar til bagning. 
Skær skiver ca 1-1,5 ca tyk og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.


tirsdag den 13. juli 2010

Varmen

Igår var det meget varmt, alle havde det vist mindre godt her i huset i den varme.Og så tænkte jeg på hvad gør den stakkkels Precious, hun har den stor pels.


Find Precious

Desværre var hun også gået ned i kælderstuen igår aftes, for at få det lidt koldere, og der endte hun med at være lukket ned hele natten, da min kære mand havde lukket trappegitteret. Det er normalt ikke lukket. Stakkels kat.

Lampen i naboens have er indkøbt af mig i Clas Ohlson igår, og kører på solcelle og lyser kun når det er mørkt. Hun fik to fordi hun så godt kunne lide de jeg har i haven, så efter jeg har klippet og fjernet ukrudt (kløver/ugress) i hendes have var der nu fin plads. 
Jeg syntes bare ikke altid der er nok at gøre i min have, så jeg forsætter ved naboen ;D

mandag den 12. juli 2010

Første projekt


Symaskinen er perfekt, jeg har været ved at sy mere end bare lægge bukser op. Det er første gang på over 15 år. Den nye ejer at tingen jeg syede er også godt tilfreds, og tro mig syningerne er ikke helt perfekt. Må giver Elisabeth (lykkelita) ret modtager ikke kræsen. Faldt helt i smag hos ejeren.


Regner med at arbejde lidt videre på den meget rustede syteknik, men det hjælper jo lidt når man har købt en symaskine som er kærlighed ved første sting.
Fandt forøverigt ideen og beskrivelsen til uglen på denne blog Lises hobbyblogg

Lisa har forøverigt haft så ondt for tænder igen den lille stakkel, at grøden igår aftes gik i skrig og skrål. Hun elsker ellers sin grød. Så frem med alle tingene igen.


Heldigvis vågnede hun op her til morgen med det bedste humør og triller rundt igen helt vildt. Det første hun gjorde efter morgenmad var at krabbe hen til kassen med papir og hive papir i stykker. Så nu ved jeg hvad jeg skal lave. :D

fredag den 9. juli 2010

Jeg er i himlen...


Det virker lige som os andre bliver lukket ind i ynglingsbutikken, Lisa er i fuldgang. Fik lige sendt en besked til tante på Facebook. Men ikke nok med det der findes jo andre gode stykke lejetøj her i huset lige i gulvhøjde. Til evig glæde for Lisa, tror hun brugte 20 min på en boks i går. Der var både gang i fødder og hænder for at dreje og rører.

Lisa må bare tænke at jeg er himlen....
Posted by Picasa

torsdag den 8. juli 2010

Moussaka


Aftensmaden igår var moussaka, altid et hit, men kræver lidt forbedrelse. Så da jeg havde ovnen varm fra andet, tørrede jeg auberginerne på det tidspunkt.

Moussaka 4 personer tidsforbrug ca 1 time

400-50o gr hakket oksekød eller lam
balsamico eller olivenolie
2 stor løg
3 auberginer
2 ds tomater (helst dem uden sukker)
salt
peber
hvidløg
græsk/tyrkisk yougurt

Skær auberginerne i skiver, læg dem på en bagerist og tør dem i ovnen ved ca 225C grader. Til de er tørre og trækker sig lidt sammen.
Kom balsamico'en i en gryde og tilsæt først kødet, mens det starter med at svits, hakker du løgene i små stykker. De tilsættes kødet lige så snart du er færdig med dem.
Når det er svits og fået lidt farve, kommes tomater, salt, peber og hvidløg i.
I et ildfast fad ligger du først et lag af kødsaucen, derefter auberginer, så kød, auberginer og tilsidst kød. Oven på kommes yougurten.
Sættes i ovnen på 200C grader i ca 30 min.

Resultat:

Posted by Picasa

Køkken amok IIII

Om sommeren har jeg en utrolig evne til at begynde at lave tiramisu, og det sker så hver år, at jeg ikke finder min opskift. Nu fandt jeg så en som fungere.
Denne gik ikke helt som den skulle pga. æggehvidene ikke ville blive stive. Falder slemt tilbage på mig selv. Regner med at lave denne senere igen, men så komme lidt frugt i.


Tiramisu tidsforbrug ca 15 min, men skal laves dagen før den spises 3 personer

1 kop stærk kaffe
1/2 dl amaretto (det har vi ikke så vi bruger muscat vin istedet for)
2 æg
50 gr sukker
1/2 stang vanilje
250 gr mascarpone
Savoiardi-kiks (lady fingers)
kakaopulver


Start med at lave en stærk kop kaffe, når den er kold blandes den med alkoholen.

Del æggene i hver sin skål, hvider i en og blommer i en. Start med at pisk hviderne stive. Derefter piskes blommerne med sukker og vaniljekorn til den er lys og luftig (æggesnaps). Mascarponen kommes i derefter og røres grundigt ud.
Vend hviderne i forsigtigt, så de ikke mister deres volume.

I en form helst aflang lægges et lag kiks, men husk først at dyp dem i kaffen. De skal dække det hele, så evt. knæk de i stykker før de kommes i kaffen.
Derefter kommes cremen over, så kiks igen, som igen har været gennem kaffen først. Creme igen. Sæt det hele på køl min. 5 timer gerne længere.
Lige før servering dryses kakao over, læg gerne jordbær ved.

Resultat:

MUMS


Nu har jeg fået den gode opskift på kokosmarkoner fra min mor, og min kære mand var meget tilfreds med resultatet.


Kokosmarkoner ca 15-20 stk, tidsforbrug ca 45 min

5 æggehvider
250 gr kokos
250 gr melis (flormelis)

Kold ovn 160C grader i 30 min.

Det hele kommes i en gryde og varmes, det skal småkoge. Rør rundt undervejes ellers brænder det fast i gryden.
Sæt på bagepapir på bagepladen med to teskeer, som små toppe.
Kommes i en kold ovn på 160C grader i ca 30 min. Flyttes over på risten når de er færdige. 

Resultat:



onsdag den 7. juli 2010

Jeg styrer...

Vi spillede Mario Kart på wii'en. Først prøvede Precious at komme op på skødet, da det ikke gik,
ja så..........

"og tænk ikke på at tage dem tilbage"

Hjemmelavet...

Siden jeg nu godt kan lide at lave ting i køknet, så er turen også kommer til Lisas mad. Siden hun spiser masser af frugt og middagsglas kan man vil lave noget selv.

Frugten er hurtig og kan laves af alle. Den er også fryse eget og smager godt for voksen og barn.

Giv barn portioner af 100 gr.

Mango æble

1 mango
4 æbler
1/2 vaniljie stang
lidt vand

Skræl mango og æbler fjern sten og kernehus, skæres i små stykker, kommes i en gryde med lidt vand og vaniljien. Kog til blødt, derefter køres gennem med stavblender.

Pære æble

Samme antal pærer og æbler
lidt vand
1/2 vanilje stang

Skræl pærer og æbler, fjern kernehus, skær i små stykker. Kog til blød og så ned i blender.



Middagsglas har jeg så prøvet mig med


Kylling grønsager

1 sød kartoffel
200 gr gulerrød
1 spuash
1 kylling filet
1/2 dl vand ca
frisk krydderurter
olie (gerne god jomfrue olivenolie)

Skræll kartoffel og skær den i små stykker, gør det samme med gulerrødderne. Lad den kog lidt først, da de tager længst tid.
Squashen kan skrælles, kommes i til resten. Kyllingen kan koges for sig selv i lidt vand, men skær den i små stykker først.
Når kartoflen og gulerrøder er kogt i gennem, blendes det hele sammen. Hæld olie i til det bliver dejligt flydende.

Olien er vigtig for de små, så spar ikke her.

Egner sig fra 6 måneder og lidt frem. Portioner ca 150 gr har jeg fundet bedst, men det kan jo være forskelligt fra barn til barn.

mandag den 5. juli 2010

Hurtig....


Hvad laver den lille størrelse mens man gør hendes vogn klar ? skynder sig i køknet og laver ulykker, hun havde ligget 2 meter væk derfra, da jeg gik 2 min før. Utrolig så hurtig Lisa er blevet.

Vi har været ved fysioterapien idag med Lisa, skal en tur til manuel terapi igen, da hun forsat kan have lidt problemer med låsninger i den ene siden af kroppen.

Jeg er færdig med min fysioterapi, men skal forsætte med at træne. Så for at underholde Lisa bliver det at prøve Zumba herhjemme, wii fit og pilates finder hun ikke spændende at kigge på.

Det kunne også bare være man skulle kaste sig over gulvøvelserne med Lisa. Hvor længe kan vi voksne følge med de små ? Nogen som har prøvet ?
Posted by Picasa

søndag den 4. juli 2010

Haven

Forhaven står flot med farver, især mine stemorsblomster er i fuld gang og vælter over hianden, de fleste planter er fra den forrige ejers tid, de bliver nok fjernet når min kære mand skal ligge fliser, men så kan nogle blive flyttet til baghaven, som...

føles er lidt for grøn, er så også er nu kommet op med ideen til næste år at købe et rosetræ. Glæder mig allerede meget. Rabarber og bringbær giver ikke noget før næste år.

Andre end mig som bare syntes der mangler noget i baghaven ?
Posted by Picasa

Hygge...

Varmen er kommet så Lisa elsker sit basin og vil ikke udvære det om aften. Begynder at overveje om man skal have et med på ferie, så man kan få ro.

Hun bliver nogle gange bare meget træt bagefter, men så er det dejligt at have gratis barnevagt i Precious, som forøverigt igen idag kom hjem med mad. Endnu en frø, og med havedøren åben er det jo nemt bare at gå ret ind med den. *MUMS* lidt længere kamp for at holde den ude.

Jordbærene i haven begynder at komme, elsker bare markjorbær :)