mandag den 14. marts 2011

Fastelavn

For en uges siden var det fastelavn, jeg har bare ikke haft tid til at ligge min opskrift op.

Lavede fastelavns boller med vandbakkelse.

Fastelavnsboller 6 stk tidsforbrug ca 60 min

Vandbakkelsen
1,5 dl vand
65 gr margarine
75 gr hvedemel
2 æg
lidt salt

Vand og margarine kommes i en gryde og smeltes sammen. Kom melen i lidt af gangen under kraftig omrøring, rør længe så der også komme lidt luft ind i dejen. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt. Pisk så et æg i af gangen og pisk ca 1-2 min mellem æggene og ca 1-2 min efter det sidste æg.
Det skal blive en tyk creme.
Derefter sættes 6 klatter på et bagepapir.


Bages ved 200 grader i ca 20-30 min, til de er hævet op og gyldende.



Cremen

1 æble
1/2 vaniljestang
50 gr sukker
1/8 L piskefløde

Æblet skralles og skæres i små stykker. Kom sukker, vanilje og æble i en gryde og lad det små koge i ca 15 min. Afkøl det.
Pisk fløden og bland den med æblemassen, hvis den står lidt inden brug, vil æble/vanilje smagen blande sig bedre.

Skær hul i bollerne og kom cremen i lige før spisning.

Resultat her i huset. (Første gang jeg laver vandbakkelse, så mangler lidt øvelse) :)

1 kommentar:

Anette Lillebill sagde ...

Øv at jeg ikke fikk kommet forbi å spist fastelavensboller...! Savner dere helt vildt!!