Det er lidt utroligt, Lisa spiser ikke kartofler (poteter) normalt og hellere ikke gulerrødder, men som lapskaus forsvinder som dug for solen i hendes skål. 3 portioner blev det til den trætte pige igår efter svømmehallen.
Til lapskausen, lavede jeg aften før og brugte
Lapskaus 3 personer tidsforbrug 2 timer
470 g bankebiff (oksekød, evt strimlet kød)
smør til stegning
6 stk kartofler
4 stk gulrødder
2 tykke skive kålroe (kålrot)
4 dl vann med buljong
salt
4 laubærblad
grovmalt peber
evt. persillerod (brugt det ikke denne gang)
evt. bacon (brugt det ikke denne gang)
Skær kød og grønsager i terninger. Brun kødet først i smøret. Hvis du bruger bacon, gør det samme med det. Kom alt kødet ned i gryden og tilsæt buljong. Deretfer grønsagerne og laubærbladene. Lad det stå og varme uden at koge til alt er mørt. Ca 1 time ved middel varme. Skal stå til kød er mørt og grønsager gennemkogt.
rør nogle få gange så det ikke brænder fast, men kartoflerne ikke går i stykker.
Smage til med salt og peber. Serve evt med rugbrød til.
Velbekomme
Resultat:
Resultat:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar