søndag den 4. marts 2012

Kanel snegle

Andre end mig som ender med at opskriften ser sådan nu, når man skal lave noget. Så kan man vil godt forstå jeg ikke får skrevet så meget på bloggen. Computeren var optaget af børnene.

Opskriften er hentet herfra tildels og resten i hovedet fra tidligere.


Kanelsnegle ca 16 stk tidsforbrug ca 3 timer

3 1/2 dl mælk
1 æg
50 gr gær
100 g sukker
150 g margarine/smør
2 ts kardemomme
700 g mel
evt. 1 æg til pensling

Fyld:

80 g smør
1oo gr sukker
20 gr kanel


Varm mælken op til finger varmt. Rør mælk og gær sammen. Kom derefter sukker, æg, kardemomme, mel tilsættes lidt af gangen, mens du tilsætter mel lidt efter lidt, kom smøret i.
Ælt dejen i ca 5-10 min, mest luft kommer i dejen hvis du ælter lang tid.
Dæk dejen til, den skal nu hæve til dobbel størrelse.
Mens dejen hæver blander du fyldet, smør, sukker og kanel, blandes i den skål, rør sammen til alt er helt rørt ud. Stil den lidt køleskab, men vær opmærksom på den er nemmest at smør ud på dejen ved rom temperatur.
Når dejen har hævet til dobbel størrelse, rul dejen ud til rektangel eller lignende med en kagerulle.
Smør eller spred med fingerne fyldet ud, så der kommer et nogenlunden ens lag over det hele, men lad 1/2 cm væk fra kanten du vil rulle hen mod, så kan sneglene lukke.
Rul dejen som en roulade/pølse, skær pølsen i stykker på ca 1 1/2 - 2 cm ca. Jeg fik 16 stykker, lidt anpå hvor tyndt du har kunne rulle dejen.
Læg stykkerne flade på en bageplade med bagepapir på med plads imellem stykkerne for de skal efterhæve i ca 30 min.
Efter de har hævet igen pensel evt med sammenpisket æg. Bages ved 200 grader i ca 15 min.

Man kan hvis man vil komme lidt glasur på dem, det gjorde vi ikke.

Tror mig de forsvinder hurtigt ned i maverne :)

Ingen kommentarer: